paardenhotel_16

Over het Paardenhotel

Sinds 2008 ontvangt Paardenhotel Ekenrode haar gasten. Het is ontstaan uit verhalen van paardeneigenaren. Graag op vakantie willen maar geen mogelijkheid hebben om je paard vertrouwd achter te laten. Sinds onze start ontvangen we gasten uit de hele Benelux. Het is leuk dat het begrip ‘Paardenhotel’ steeds bekender wordt. Doel is vertrouwde zorg te bieden voor gasten of revalidanten.

Marian Borgers

Ik ben van jongs af aan opgegroeid met pony’s en paarden. Op zestienjarige leeftijd werd het serieus toen ik mijn eerste eigen paard kocht. In de daaropvolgende jaren ben ik op allerlei gebied actief geweest met paarden. Terwijl ik mijn eigen paard dressuurmatig uitbracht werkte ik bij een renstal met Engelse volbloedpaarden. Daarnaast ben ik actief geweest als secretaris bij de rijvereniging en heb ik meegewerkt in de organisatie van wedstrijden.

Beroepsmatig heb ik een aantal jaren in de verpleging gewerkt. Nadat de kinderen wat groter waren heb ik een aantal deelopleidingen gevolgd op het NHB Deurne op het gebied van EHBO voor paarden, dierverzorging, voeding, africhting en lesgeven.

De brede ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan kan ik nu dagelijks toepassen in mijn Paardenhotel. Ik vind het heerlijk om telkens weer nieuwe gasten op stal te krijgen waarmee ik aan de slag kan. Het is mooi om te zien hoe snel de nieuwkomers gewend zijn aan hun nieuwe omgeving.

Ook de verzorging van paarden die herstellen van bijvoorbeeld een zware operatie geeft veel voldoening. Hierbij komt mijn opleiding en ervaring in de verpleging goed van pas, daarbij leer je goed observeren zodat veranderingen meteen opvallen.

Samenvattend komt het er op neer dat ik het heerlijk vind om met paarden om te gaan. De afwisseling in het werk en waardering die ik krijg van de paarden en hun eigenaren zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier in mijn Paardenhotel werk.

Het Team

Marian wordt wanneer nodig op stal geholpen door Karen (dochter) en Albert Borgers. Daarnaast verzorgt Albert de administratie en is Karen verantwoordelijk voor de website, fotografie en pr.