Optimale verzorging

verzorging-voeding-paardenhotel

Voeding

De paarden worden drie keer per dag gevoerd met Havens Paardenvoeders. Dit merk heeft veel variatie zodat aan alle wensen voldaan kan worden. Voor aanvang van de stalling wordt met de klant besproken wat en hoeveel er gevoerd wordt. Indien gewenst kan eigen voer meegebracht worden.

verzorging-ruwvoer-paardenhotel

Ruwvoer

Het hooi is geïmporteerd uit het buitenland, is van hoge kwaliteit en absoluut vrij van Jacobskruiskruid. Daarnaast wordt het in grote partijen ingekocht zodat een constante voerwaarde gegarandeerd is.

verzorging-beweging-paardenhotel

Stalling

Dagelijks worden de stallen uitgemest, daarnaast worden de mestballen nog twee tot drie keer uit de boxen gehaald.

verzorging-koolzaad-paardenhotel

Bodembedekking

De bodembedekking in de stal bestaat uit gehakseld koolzaadstro. Deze stalbodem heeft een sterk absorberend vermogen waardoor de stal mooi droog en fris blijft.

verzorging-weide-paardenhotel

Weidegang

Om te zorgen dat de paarden voldoende beweging krijgen gaan ze dagelijks naar buiten. Hiervoor zijn meerdere paddocks beschikbaar. Paarden hebben ieder een eigen paddock. Breng je meer dan 1 paard en zijn ze thuis ook gewend om samen te staan, dan kan dat bij ons natuurlijk ook.

verzorging-lopen-paardenhotel

Beweging

Als het belangrijk is om de conditie van de paarden op peil te houden kunnen ze in de trainingsmolen. De trainingsmolen heeft een grote diameter die zorgt voor een ontspannen loopbeweging. De vlakke bodem bestaat uit kunstgras wat met speciaal zand is ingestrooid, dit voorkomt overbelasting op de gewrichten.

Meer weten over de mogelijkheden?

Bel ons of stuur een mailtje en we komen er op terug. Natuurlijk ben je ook welkom
om van te voren op afspraak een kijkje te komen nemen op het Paardenhotel.